Bebeğinizin Kalp Atışı İlk Ne Zaman Duyulabilir?

Bebeğinizin kalp atışı rahim içindeyken duyulabilir. Doğru tıbbi testler ve izleme ile bebeğiniz doğmadan önce öğrenebileceğiniz çok şey var.
Bebeğinizin Kalp Atışı İlk Ne Zaman Duyulabilir?

Son Güncelleme: 09 Ağustos, 2019

Bir bebeğin kalbi, gebe kalındıktan sonra 21. gün civarında atmaya başlar. Ebeveynler ultrason kullanarak, ancak altıncı haftada duyabilirler. Bu yazıda bebeğinizin kalp atışı ve inanılmaz sesini anlatacağız.

Ultrasonun gebeliğin altıncı haftasından sonra veya bazen yedinci veya sekizinci haftasında yapılması gerekir. Bu süre zarfında bebeğin kalbi dakikada 100 atıştan fazla atar.

Hamile kadınlar sıklıkla bu muayeneyi çok heyecan verici ve duygusal bulmaktadır. Muayeneden sonra, bebekle aralarındaki bağın daha da güçlendiğini bile hissedebilirler.

Bununla birlikte, sağlık kontrolü sadece duygusal sebeplerden ötürü önemli değildir: Ultrason ve diğer modern testler embriyonun sağlıklı olduğunu doğrular ve sizi ve doktorunuzu herhangi bir komplikasyondan haberdar edebilir.

Uzmanlara göre, hamile kadınların düzenli olarak doppler ultrason yapması hayati önem taşıyor. Bu, bebeğin kardiyovasküler sisteminin, geliştiği süre boyunca iyi çalıştığını doğrulamak için kullanılır. Aynı zamanda anne ve çocuk arasındaki bağı da güçlendirir.

Dakikada Kaç Atış Normaldir?

Anneler sıklıkla bebeklerinin ilk ultrasondaki kalp atışı sesini dört nala koşan atlar olarak tanımlar. Bu endişe verici olabilir.

Aynı zamanda embriyonun kalp atışının kademeli olarak hızlanması, ikinci ay boyunca dakikada 170 atışa ulaşması ve doğumuna kadar sürekli kalp dalgalanması olması normaldir.

bebeğin ultrason görüntüsü

Spor Hekimliği dergisinde yayınlanan 2010 tarihli bir çalışma, son üç aylık dönemde yapılan hamile egzersizlerinin, anne ve bebeğin kalbi ve dolaşımını etkilediğini göstermiştir. Bu, hem anne hem de çocuğun sağlığını koruyan ve düzenleyen bir sistem yaratır.

Bebeğin kalp atış hızı düştüğünde birçok kadın korkar, ancak bu kasılmalar sırasında sık görülür.

Profesyoneller, bir kasılma sırasında plasentaya kan akışının azaldığını açıklar. Sonuç olarak, çocuğun kalp atış hızı yavaşlar. Kasılmanın sonunda bebeğin nabzı normale döner. Bu bir doppler ultrason ile kontrol edilebilir.

Bebeğinizin Kalp Atışını Duymak İçin Portatif Fetal Ultrason gibi Ekipmanların Kullanılması

Son zamanlarda, portatif elektronik doppler ultrasonlar, hamile kadınlar arasında tercih edilmeye başlamıştır. Diğer şeylerin yanı sıra, bunun nedeni annelerin evde bazı muayene deneyimlerini yeniden yaşamalarına izin vermesidir.

Bu tür bir cihaz henüz profesyonel topluluk tarafından kabul edilmemiş olsa da, müstakbel ebeveynler onları daha fazla kullanıyor. Ancak, satın almadan önce verilere sahip olunması önemlidir.

Profesyonellerin bu cihazın kullanımı hakkında farklı görüşleri vardır. Bazı avantajlar şunlardır:

  • Kulaklık jakı vardır
  • Hoparlörleri olanlar, birden fazla aile üyesinin aynı anda dinlemesine izin veriyor.
  • Onları akıllı telefonunuza bağlayabilirsiniz. İndirilebilir bir uygulama, bebeğinizin kalp atışlarını telefonunuza kaydetmenize ve ultrason görüntüsünü ekranda görmenize olanak tanır.
  • Ebeveynler ve dinlemek isteyen herkes istedikleri herhangi bir yerde bebeğin kalp atışını dinleyebilirler.

Bebeğin kalp atış hızı düştüğünde birçok kadın korkar, ancak bu kasılmalar sırasında sık görülür.

Taşınabilir Doppler Ultrason Kullanımı ve Bakımı

Portatif doppler ultrasonu kullanmak, doktorun ofisinde bulunan ultrasona benzer. Muayenede olduğu gibi, düzgün çalışması için bir jel uygulamanız gerekir. Jel kullanmak önemlidir. Aksi takdirde, makineye zarar verebilirsiniz.

Birçok kullanıcının karşılaştığı dezavantajlardan biri, kullanım zorluğudur. Aynı zamanda, müstakbel ebeveynler için bebeklerinin kalp atışı konusunda endişelenmesine neden olabilecek okumadaki olası hatalar hakkında uyarılar yapılmaktadır.

ultrasonda kalp atışı duyan anne

Fetal doppler ultrason,  tespit ettiği iç hareketleri sese dönüştürür. Sonuç olarak, vücudunuzun sistemindeki normal akış makine tarafından algılanabilir, veri olarak okunabilir ve bebeğinizin nabzının hızı hakkında yanlış inançlara yol açabilir.

Bu tür ürünlere dikkatle yaklaşmanızı öneririz. Genel olarak endişeli insanlar   veya gereksiz yere endişelenmeye eğilimli olanlar için, bu muayeneleri profesyonellere bırakmak ve önerilen tüm doktor ziyaretlerine ve kontrollere gitmek en iyisidir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.