Hamile Olduğumu Aileme Nasıl Söylerim?

Evlilik öncesi korunmasız ilişkinin ve erişkinliğin, planlanmayan hamilelik gibi sonuçları olabilir. Ailenize hamile olduğunuzu söylemek kolay değildir.
Hamile Olduğumu Aileme Nasıl Söylerim?

Son Güncelleme: 24 Temmuz, 2020

“Hamile olduğumu aileme nasıl söyleyeceğim?” Eğer kendinize bu soruyu soruyorsanız, faydalı tavsiyeler için bu yazımızı okuyun. Hamile olduğunuzu ailenize söylemek her zaman kolay değildir.

Erişkinlik çoğu zaman yaşla tutarlıdır. Bununla birlikte, ergenliğin başından itibaren ebeveyn çocuğuyla sorumlu bir ilişkinin nasıl olacağını ve bazı şeyler için beklemek, acele etmemek gerektiğini konuşmalıdır.

Ergenlik ve cinsellik

Flört, çiftlerin birbirini tanıdığı ve saf sevgiyi yaşadığı dönemdir. Burada oldukça samimi bir bağ kurulur, çiftler birbirine aşık olur ve birbirlerine saygılı olmayı öğrenirler.

Bununla birlikte, eğer olduğunuzdan daha büyükmüş gibi davranmakta veya dürtülerle hareket etmede aceleci davranırsanız, bu durumun sorumluluğunu ve sonuçlarını kabul etmek zorunda kalırsınız.

Çiftlerin sevgiyi ifade edebilmesi için, cinsellik dışında pek çok yol vardır. İki taraf da hazır ve sorumlu hissedene kadar çiftler cinsel birliktelik için beklemelidir. Hayata başka bir canlı getirme ihtimali her zaman devam ettiğinden, bu duruma özellikle dikkat edilmelidir.

Eğer çift, özellikle de kadın hamilelikle ve bunun sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır değilse, sorumluluk birlikte alınmalıdır. Böyle durumlarda, hamileliği sürdürmek için bir desteğe sahip olmak önemlidir.

Hamile olduğunuzu ailenizle paylaşmaya kesin karar verdiğinizde, bunun küçük bir aile toplantısından fazlası olacağını bilmelisiniz. Bu yeni haber karşısında nasıl tepki vereceklerinden endişelenmeniz son derece normaldir.

hamilelik testi

Ebeveyn olanlardan kendisini sorumlu tutabilir. Suçlayabilir, bağırıp çağırabilir ve kontrolden çıkabilir. Şüphesiz, aile üyelerinin inançları, değerleri ve karakterine bağlı olarak her durum birbirinden farklı sonuçlanacaktır.

O an kendinizi kaptırmamaya çalışın. Ailenizi ve yaşam tarzlarını biliyorsunuz. Yapabileceğiniz en iyi şey, konuşma ortamına yalnız gitmemektir. Partneriniz de konuşurken yanınızda olmalıdır.

Hamile olduğumu aileme nasıl söylerim?

Aşağıdaki ipuçlarıyla, durumla mücadeleyi kolaylaştırabilirsiniz:

Sakin kalın

Gergin bir zaman olsa da, sakin olup söyleyeceklerinizi düşünmeye çalışın. Konuşacaklarınızı planlayın ve ailenize önemli bir şey söyleyeceğinizi unutmayın. Buna ek olarak, yalnız olduğunuzu düşünmeyin. Planlamadığı halde hamile kalan ne ilk ne de son kişisiniz.

“Bunun küçük bir aile toplantısından fazlası olacağını bilmelisiniz. Bu yeni haber karşısında ailenizin nasıl tepki vereceğinden endişelenmeniz son derece normaldir.”

Konuşmak için doğru zamanı ve yeri bulun

İş veya başka bir konu hakkında stresli olmadıkları bir zamanda ailenizle konuşun. Durumu daha da kötüleştirmemek için haberi verecek en ideal zamanı bulmalısınız.

Eğer kötü bir zaman seçerseniz, her şey kontrolden çıkar. Ailede bir karmaşa oluşur ve her şey paramparça olmuş gibi hissedersiniz. Ailenizden iyi bir tepki alabilmek için kendinize güvenen ve dürüst bir duruş sergilemelisiniz.

Bununla birlikte, çok fazla beklemek istemeyebilirsiniz çünkü karnınız büyüyeceğinden hamile olduğunuzu anlamak zor olmayacaktır.

Yardım isteyin

Durum çok zor olsa da, ailenizden yardım istemek en iyisidir. Onlar sizin en iyi kararı almanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, aile her zaman en iyi motivasyon kaynağıdır ve en zor zamanlarda bile size sevgi ve anlayış sunar.

hamile olduğunu öğrenmek

Bekleyin ve sabırlı olun

“Aileme hamile olduğumu nasıl söyleyeceğim?” gibi zor bir soru karşısında, ailenizin muhtemelen şok olacağını ve biraz hayal kırıklığına uğrayacağını bilmek önemlidir. Bu tepki son derece normaldir.

Konuştuktan sonra, ailenizin duygusunu tamamen dışa vurmasını ve her şeyin normale dönmesini bekleyin. Ardından, onların tavsiyelerini daha dikkatlice dinleyin. Büyük ihtimalle size destek vereceklerdir.

Genellikle bu gibi durumlarda, aileler kızlarını destekler. Bu hiç kolay değildir. En başta kafanız karışabilir, endişelenebilir ve üzülebilirsiniz. Sonra, her şey düzelecek ve aileniz sizi desteklemeye devam edecektir.

Eğer böyle bir deneyim yaşarsanız, cesaretinizi toplayın ve ailenize sizin onlara verdiği desteği verin. Aileniz sizi en zor zamanlarınızda bile destekler.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.